Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Στο δρόμο των εργαζομένων στη Χαλιβουργία και το Άλτερ


ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑΣ

Η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του Ιλίου ενώνει τη δράση της με τους αγωνιζόμενους εργάτες στη Χαλιβουργία, το Άλτερ και σε μια σειρά άλλους εργασιακούς χώρους στο Περιστέρι και όλους αυτούς που συμμετείχαν στην παναττική γενική απεργία της 17ης Γενάρη.

Από ζώνη εργασιακών κατέργων, ολόκληρη η δυτική Αττική μετατρέπεται ραγδαία σε μια ζώνη κουφαριών επιχειρήσεων που κλείνουν η μία μετά την άλλη. Εργοστάσια, μαγαζιά και άλλες μικρές εταιρείες βάζουν λουκέτο, πετώντας εκατοντάδες και χιλιάδες κόσμο στο δρόμο. Αφού τους ξεζούμισαν, τα αφεντικά απολύουν τους εργαζομένους, ενώ η κυβέρνηση που συντόνιζε όλη αυτήν την άγρια εκμετάλλευση δεν δίνει δεκάρα για επιδόματα ανεργίας, ούτε για προσλήψεις αλλά ούτε και για συντάξεις.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου που έχει τη στήριξη και των τριών αστικών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του φασιστοειδούς ΛΑΟΣ παραδίδει κάθε ρανίδα εργατικού αίματος-εισοδήματος-δικαιώματος στην τρόικα, τους τραπεζίτες και τους διεθνείς κερδοσκόπους. Για να δεχτούν το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους που έχουν στα χέρια τους όλοι αυτοί οι χρυσοκάνθαροι ζητούν με λύσσα νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, χαράτσια, απολύσεις και ελαστικές σχέσεις εργασίας αλλά και την ανάληψη όλης της πολιτική εξουσίας από τους εκπροσώπους τους.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από όλους αυτούς που διαχειρίστηκαν την εξουσία τόσο πριν όσο και μετά το Μνημόνιο, αλλά και από όσους ελπίζουν πως υπάρχουν περιθώρια φιλολαϊκών μέτρων μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος. Μόνη διέξοδος μπορεί να προκύψει από την αυτοργανωμένη πάλη των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδής και διαμονής και ο συντονισμός τους για την ανατροπή της κυβέρνησης της τρόικας και κάθε κυβέρνησης των αφεντικών, για να πάρουμε εμείς -οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι εργάτες- τις τύχες της κοινωνίας στα χέρια μας και όχι απλώς να “αντιπολιτευόμαστε” για μια ζωή.

Συντονιζόμαστε με όλες τις λαϊκές συνελεύσεις του λεκανοπεδίου και προπαντός της Δυτικής Αττικής για να οργανώσουμε την κοινή μας δράση στην περιοχή κόντρα σε δημάρχους, τοπικούς γραφειοκράτες και άλλους πολιτικάντηδες. Ορίζοντας μας δεν είναι οι εκλογές που ετοιμάζουν τα κόμματα του Μνημονίου όποτε και αν αυτές γίνουν, ούτε κάποια καλύτερη θέση στο χρεοκοπημένο πολιτικό τους σύστημα, αλλά ένας κόσμος χωρίς όλους αυτούς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου