Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Όχι “λουκέτο” στο Ι.Κ.Α. – Ιλίου



Δεν φτάνει που μένουμε χωρίς λεφτά, δεν φτάνει που μένουμε χωρίς δουλειά, δεν φτάνει που μένουμε χωρίς ασφάλιση, θα μείνουμε και χωρίς τις μονάδες υγείας του ΙΚΑ.
  Το τοπικό παράρτημα του ΙΚΑ στο Ίλιον συγχωνεύεται με εκείνο των Αγ. Αναργύρων και έτσι πολλές δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένων, εκατοντάδες γιατρών και υπαλλήλων θα πρέπει να στοιβαχτούν στο ίδιο κτίριο.
  Δεν πρόκειται για τοπική εξαίρεση.
  Η κυβέρνηση της τρόικας βάζει λουκέτο σε ένα στα δύο παραρτήματα του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα “ελλείψει χρημάτων”. 
  Την ίδια στιγμή, όμως, οι “εργοδότες” χρωστάνε πολύ περισσότερα χρήματα στο ΙΚΑ απ' όσα πληρώνουν κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι στο Ταμείο τους για ασφαλιστικές εισφορές, δηλαδή πάνω από 20 δισ. ευρώ !
  Αν αυτά τα χρήματα εισπράττονταν από το Κράτος για λογαριασμό του ΙΚΑ, τότε καμία σύνταξη δεν θα κοβόταν,  κανένα επίδομα δεν θα καταργούταν,  κανένα παράρτημα του ΙΚΑ δεν θα συγχωνευόταν.
  Η κυβέρνηση προτιμά, όμως, να τσακίσει τις συντάξεις, τις παροχές και τις υποδομές υγείας παρά να τσακίσει την εισφορο – διαφυγή των αφεντικών.
  Γιατί, όμως, η κυβέρνηση να στριμώξει τα αφεντικά για να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ, όταν η ίδια τους τάζει χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και ακόμα χαμηλότερους μισθούς εργαζομένων;
  Προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο για κάνει κάτι τέτοιο!
  Η κυβέρνηση δουλεύει για λογαριασμό των αφεντικών, ντόπιων και ξένων, γιατί αυτά κάνουν κουμάντο στην κοινωνία. Γι' αυτό βάζουν εμάς να πληρώνουμε τις ζημιές τους.
  Δεν θα σταματήσουν – αν δεν τους ανατρέψουμε, αν δεν πάρουμε εμείς οι ίδιοι τη ζωή μας στα χέρια μας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΛΙΟΥ
Κάθε Τετάρτη 7μμ στην κεντρική πλατεία
laikisyneleusiiliou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου